WI-FI RANGE EXTENDER

De zenderset is uitgerust met een 2.4 GHz Wi-Fi Range Exten- der, deze is bedoeld om het effectieve ontvangstbereik tussen je smartphone en de Xplorer te vergroten. Alle vluchtgegevens, de actuele apparaatstatus en het videobeeld kunnen hierdoor in een open veld zonder obstakels over een maximale afstand van 500 meter verzonden worden.

STAAND DESIGN
EN DRAAGBEUGEL
VAN DE ZENDERSET

INGEBOUWDE SMARTPHONE STEUN

Beweegbare universele bevestiging, werkt met de meeste smartphones waardoor deze als FPV monitor gebruikt kunnen worden. De steun is simpel te gebruiken door zijn variabele smartphone bevestiging en kan volledig in de zenderset geschoven worden tijdens transport en opslag.

CAMERA PITCH CONTROLE

Verander de beeldhoek van de on-board camera door de camera pitchknop te verdraaien.

HELDERHEID VLUCHTCONTROLE LEDS

Verander de helderheid van de vluchtcontrole LED’s door aan het instelwiel te draaien.

LICHTGEWICHT EN MAKKELIJK DRAAGBARE ZENDERSET

Ergonomisch gekromd design biedt veel comfort tijdens het vliegen. De gecentreerde draagbeugel zorgt voor een perfecte gewichtsbalans en helpt zo vermoeidheid tijdens het vliegen te minimaliseren.

WAARSCHUWING DOOR VIBRATIE

 

ZENDERSET - BI-DIRECTIONEEL 5.8 GHZ DRAADLOZE TECHNIEK

De geavanceerde bi-directionele 5.8 GHz techniek garandeert een extreem betrouwbare verbinding tussen de zenderset en de Xplorer.

Je laadt de zenderset met een micro USB kabel waarna je hem 3 uur kunt gebruiken. Het vliegbereik is gelimiteerd op 500 meter.

 

AUTO START/LANDING KNOP

Eén druk op de knop en het flight control systeem zorgt voor een perfecte take-off. Nog een druk op dezelfde knop zorgt voor een veilige landing.

 

THUISKNOP

Druk op de ‘Return Home’ knop en de Xplorer keert terug naar de plaats waar hij is opgestegen. Return Home wordt automatisch geactiveerd als de Xplorer de verbinding met de zenderset kwijtraakt of als de staat van de accu kritisch laag is geworden. Als de afstand tussen het punt van opstijgen en de Xplorer meer dan 25 meter is en de vlieghoogte minder dan 20 meter, stijgt de drone naar 20 meter om eventuele obstakels te vermijden en vliegt daarna naar het opstijgpunt waar hij veilig land.

 

3 VLIEGLEVELS

Je kunt een keuze maken uit 3 verschillende vlieglevels. Het beginnerslevel maakt het je makkelijk om vertrouwd te raken met de Xplorer. Hierbij worden: vliegsnelheid, afstand en hoogte gelimiteerd zodat het risico om de controle over je Xplorer te verliezen ook kleiner wordt. In de andere levels worden de snelheid, afstand en hoogte steeds groter.

 

IOC - INTELLIGENTE ORIENTATIE CONTROLE

De Xplorer beschikt over een inschakelbare Intelligente Orientatie Controle (IOC) mode. Normaal gesproken vlieg je bij een voorwaartse beweging van een Multirotor achter de neus van het toestel aan.

Bij gebruik van de Intelligente Orientatie Controle (IOC), negeert de Xplorer zijn neus- oriëntatie en gebruikt het home punt als referentie. Druk de controle stick voorwaarts en de Xplorer vliegt weg van het home punt. Druk de controle stick achterwaarts en de Xplorer vliegt terug naar het home punt.

Deze high-end voorziening is standaard op alle Xplorer modellen aanwezig.

 

VIBRATIE WAARSCHUWING

Het is niet nodig om de zendergegevens tijdens het vliegen constant te controleren. Als je aandacht nodig is zal de zenderset gaan trillen.

Bijvoorbeeld als de spanning van je vliegaccu kritisch wordt

 

SMART LED INDICATIE

Ingebouwde LED’s verstrekken informatie over de toestand van de zenderaccu, GPS ontvangst, verbinding met het toestel en de WiFi verbinding.

 

4 VLIEG MODES

Je kunt kiezen uit 4 vlieg modes. Standaard staat de zenderset in Mode 2 (gas links). Maar je kunt de zenderset heel simpel programmeren voor gebruik met één van de andere Modes (Mode 1, Mode 3 en Mode 4).

SMARTPHONE BEVESTIGING VOOR VLUCHTINFORMATIE

Installeer de Xiro app op je smartphone en bevestig je smartphone daarna in de steun op de zenderset. De app is beschikbaar voor Android en Apple iOS toestellen.

 

Je kunt nu vluchtdata en toestelstatus volgen, zoals bijvoorbeeld:

• Vlieghoogte

• Vliegsnelheid

• Vliegafstand (tot de zender)

• Kwaliteit van de Wi-Fi verbinding

• Kwaliteit van de 5.8 GHZ verbinding

• Accu kwaliteit zenderset

• Accu kwaliteit Xplorer

Deze informatie is ook beschikbaar als er geen camera aangesloten is

 

LIVE VIDEO STREAMEN

Je kunt live volgen wat je camera onder de Xplorer opneemt.

FPV mode (First Person View) en non-FPV mode worden beide ondersteund.

 

CAMERA INSTELLEN OP AFSTAND

Camera instellingen zoals: Beeldkwaliteit, ISO, Belichtingscompensatie, Witbalans en Opname- formaat kunnen aangepast worden met de XIRO app.

WI-FI RANGE EXTENDER

De zenderset is uitgerust met een 2.4 GHz Wi-Fi Range Extender, deze is bedoeld om het effectieve ontvangstbereik tussen je smartphone en de Xplorer te vergroten. Alle vluchtgegevens, de actuele apparaatstatus en het videobeeld kunnen hierdoor in een open veld zonder obstakels over een maxi- male afstand van 500 meter verzonden worden.

GPS VLIEG CONTROLE SYSTEEM

Dankzij de geïntegreerde GPS auto-piloot houdt de Xplorer zijn positie moeiteloos vast, kan je stabiel hooveren en een maximale vlieghoogte instellen, hierdoor kan jij je volledig concentreren op het maken van de meest mooie foto’s en video’s. Het GPS Vlieg Controle Systeem zit standaard op elke Xplorer.

 

RETURN HOME FUNCTIE

Geen idee meer welke kant je opvliegt of is de Xplorer helemaal uit je beeld verdwenen, geen paniek. Activeer gewoon de return home knop op de zenderset, de Xplorer start dan automatisch de return home procedure en vliegt terug naar zijn home opstijgpunt (of een ander punt dat je als home hebt aangegeven). Mocht je op dat moment erg laag vliegen, dan klimt de Xplorer eerst naar een veilige hoogte en gaat daarna pas terug naar het opstijgpunt. Met de Xplorer houd jij altijd de controle, zelfs als de Xplorer met zijn return home procedure bezig is kan je de controle op elk moment overnemen en zal de Xplorer je vliegopdrachten uitvoeren.

 

RETURN HOME BIJ LAGE ACCUSPANNING

De Xplorer keert automatisch terug naar zijn opstijgpunt als de spanning van de vliegaccu te laag dreigt te worden.

 

RETURN HOME BIJ SIGNAAL VERLIES

De Xplorer keert automatisch terug naar zijn home opstijgpunt als de maximale afstand tussen toestel en zenderset wordt overschreden of in het onwaarschijnlijke geval van een totaal signaal- verlies tussen de zenderset en de Xplorer.

WAY-POINTS - ONDERSTEUNING GRONDSTATIONFUNCTIE

Met de way-points grondstationfunctie programmeer je op je smartphone een vliegroute met maximaal 16 way-points.

Eénmaal geïnstalleerd volgt je Xplorer automatisch de door jou ingegeven vliegroute.

XPLORER V

KWALITEITS HD CAMERA

De Xplorer-V beschikt over een kwaliteits HD camera waarmee kristalheldere foto’s en video’s gemaakt kunnen worden. Full HD video worden gemaakt in 1080p/30fps en 720p/60fps, met een optie voor slow motion opnames. Foto’s maak je met een maximale resolutie van 14 megapixels. De camera ondersteunt ook burst- en time lapse opnames. Het Adobe DNG raw file formaat wordt ook ondersteund.

 

 

XPLORER-V HD CAMERA SPECS

 

DRAADLOZE VIDEO/FOTO TRANSMISSIE

Dankzij de ingebouwde draadloze video transmissie, kun je op je smartphone meekijken tijdens het vliegen en de camera op afstand bedienen.

Je kunt live volgen wat je camera onder de Xplorer opneemt.

FPV mode (First Person View) en non-FPV mode worden beide ondersteund.

Gewicht

Sensorgrootte

Effectief aantal pixels

Resolutie

Beeldhoek opnames

HD opnames

60g

1/2.3"

14 megapixels

4384 x 3288

140°/110°/85°

1080p30/720p60

3-ASSIGE GESTABILISEERDE GIMBAL MET 1080 HD CAMERA

FOLLOW ME VIDEO OPNAMES

De Xplorer kan objecten volgen en er tegelijkertijd een video van maken. Als je de afstand en hoogte instelt dan volgt de Xplorer het object met deze instellingen. Selecteer de follow me functie in de Xiro app en selecteer het te volgen object. De Xplorer zal nu het object volgen op de door jou ingegeven hoogte en afstand, dit tot een maximum snelheid van ongeveer 50 km/u.

Deze high-end voorziening vind je standaard op

de Xplorer-G en Xplorer-V modellen

360° SELFIE VIDEO OPNAMES

De Xplorer, waarschijnlijk het eerste apparaat op de markt dat 360o selfies kan maken rond een vooraf geselecteerd object.

Je stelt de hoogte en afstand naar het object in en de Xplorer blijft op deze positie. Selecteer de 360° functie in de Xiro app en selecteer het object dat je rondom wilt vastleggen. De Xplorer vliegt nu rond het object op de afstand en hoogte die jij vastgelegd hebt. Deze high-end voorziening vind je standaard op de Xplorer-G en Xplorer-V modellen.

SMART FLIGHT ACCU

Het high performance 5200mAh LiPo Smart Flight accupakket biedt een maximale vliegtijd van 25 minuten. Simpel installeren, schuif het Smart Flight accupakket op zijn plek en je bent klaar om op te stijgen. Er hoeven geen extra verbindingen te worden gemaakt.

Een simpele druk op de knop laat je zien wat de rest capaciteit van het Smart Flight accupakket is. Voor een zorgeloos gebruik beschikt het Smart accupakket over een overlaad- en ontlaadbeveiliging ook het maximale amperage wordt gecontroleerd, dit verhoogt de veiligheid voor zowel accupakket als Xplorer.

De balanceer laadfunctie zorgt voor veilig laden en een langere levensduur van het accupakket. De compacte behuizing beschermt de accu effectief tegen mogelijke schade bij een eventuele crash

INTELLIGENTE ACCULADER

De Xplorer wordt geleverd met een volautomatisch intelligente acculader.

Plaats de Smart Flight batterij in de docking station en het laadprocess start volledig automatisch. De Smart Flight batterij zal in ongeveer 90 minuten opgeladen worden, de radiobesturing in ongeveer 120 minuten. De lader kan aangesloten worden op elk stopcontact met een netstroom van 100 - 230V - 50Hz. De Intelligent batterijlader kan gelijkertijd zowel de Smart Flight batterij als de radiobesturing opladen.

XIRO Follow Snap 1.0

Intelligente visuele tracking technologie

XPLORER V/G

 TECHNISCHE SPECIFICATIES

TOESTEL

Diagonaal motor/motor meting

Gewicht (inclusief accupakket)

Precisie verticaal hooveren (GPS Mode)

Precisie horizontaal hooveren (GPS Mode)

Maximale snelheid

Maximale stijgsnelheid

Maximale daalsnelheid

Maximale hellingshoek

Maximale draaisnelheid

 

SMART ACCUPAKKET

Type

Capaciteit

Omgevingstemperatuur tijdens laden

Omgevingstemperatuur tijdens ontladen

 

ZENDERSET

Frequentie

Verbruik Voltage/Ampere

Zendbereik

Zendvermogen

 

Gevoeligheid ontvanger (1%PER)

Capaciteit ingebouwde LiPo accu

 

RANGE EXTENDER

Frequentie

Verbruik Voltage/Ampere

Communicatie bereik (open veld)

Zendvermogen

 

3-ASSIG GESTABILISEERDE GIMBAL

Gewicht

Stroomverbruik

Vibratie onderdrukking

Controleerbaar bereik

Maximale controleerbare snelheid

 

XPLORER-V HD CAMERA

Gewicht Sensorgrootte

Effectief aantal pixels

Resolutie

Beeldhoek opnames

HD Opnames

 

350mm

995g

±0.5mtr

±1.5mtr

15m/s

6m/s

2.5m/s

35°

200°/s

 

 

3S LiPo, 11.1V

5200mAh

0-40°C -

20°C-50°C

 

 

5727-5789MHz

3.7V/500mA

500m

25mW (CE)/

100mW(FCC)

-93dBm

3.7V 4000mAh

 

 

2412-2462MHz

3.7V/500mA

500m

20dBm

 

 

140g

600 mA

±0.025°

Pitch: -90°-0

Pitch -90°/s

 

 

60g

1/2.3”

14 Megapixels

4384 x 3288

140°/ 110°/ 85°

1080p30/720p60

SERVICE/ AFTER-SALES

De Xiro Xplorer is het beste van twee werelden.

ZeroTech is bekend van professionele drones. Rapoo is een toonaangevende fabrikant op het gebied van consumenten elektronica. De Xiro Xplorer is het beste van de samenwerking tussen deze beide bedrijven.

Een kwaliteitsproduct dat extreem simpel te bedienen is.

 

De Xiro Xplorer is opgebouwd uit zo min mogelijk losse onder- delen en verbindingen, dit maakt de constructie van de Xplorer erg solide.

ONTDEK HIER DE VERSCHILLENDE VERSIES

 TOEBEHOREN & ONDERDELEN PACKS

 

XR-16005

 

Propeller Pack (4)

2x CW & 2x CCW

 

 

XR-16009

 

Propeller Bescherming Pack

(4 st)

 

 

XR-16005

 

Smart Flight accu

5200mAh - 11.1V

 

 

 

XR-16003

 

Vision Pack

3-Assen Gimbal met 1080p/30fps

High Definition Camera +

Wi-Fi Range Extender module

 

 

 

XR-16004

 

G-Pack

3-Assen Gimbal voor

GoPro 3/4 cameras +

Wi-Fi Range Extender module

 

 

 

XR-16003

 

Intelligent acculader Pack

Batterij Docking Station +

AC Voeding +

Ac kabels & World adapterstekkers

 

XIRO distributie Benelux - Frankrijk

Afdeling van JSP Group International bvba

Geelseweg 80   -  2250 Olen  - België
Tel: +32 (0)14 25 92 83   Fax: +32 (0)14 25 92 89